Hvad betyder DNA-mærkning?

Når jeg har besøgt forskellige butikker i den seneste tid, har jeg lagt mærke til et klistermærke som jeg har set flere steder. På mærket står der noget om

DNA-mærkning. Jeg har egentlig ikke rigtig tænkt over, hvad det mon er. Men alligevel slog det mig så. Hvad vil det overhovedet sige?
Så vidt jeg kan forstå, så er det en form for mærkning, som gør at en bestemt vare, kan spores tilbage til dens retmæssige ejermand.
Jeg tror mange måske har set, når IT-udstyr og lignende bliver mærket med fysiske mærker. Men ved brug af DNA-mærkning, så er det en slags spray man bruger på den genstand, man ønsker at mærke. Den unikke sprog gør, at man altid vil kunne finde tilbage til genstandens retmæssige ejermand.

Så vidt jeg forstår, gør det også anvendelsesmulighederne mere fleksible. Det er i virkeligheden nok også derfor, man ser et i flere butikker, fordi det faktisk er en god løsning for dem.