Slut med kontanter

For nyligt, præsenterede en af de danske banker en ny app, som gør det muligt for to personer at overføre penge til hinanden, let og enkelt. Ingen nem-id, ingen kontonumre, ingen kontanter.

Det hele klares let ved, at begge personer opretter en bruger i appen, tanker penge på deres ”konto” i appen, og via det tilknyttede telefonnummer kan pengene overføres til hinanden. Dette kan eksempelvis være brugbart, i et tilfælde hvor den ene har lagt ud for en regning. Samtidig vil det for de fleste nok være lettere at huske modtagerens telefonnummer, fremfor at skulle huske på registrerings og kontonummer, som trodsalt nok bruges sjældnere end telefonnummeret. Udover den allerede lancerede app, skulle der også være en på vej, som en række af de danske banker står bag, der er derfor næppe nogen tvivl om, at dette bliver en overførselsform som vil blive bredt kendt ud i fremtiden.

Man kan måske endda forestille sig, at butikkerne også får et nummer, således at man kan klare en hurtig overførsel til dem, fra mobiltelefonen i samme omgang? Så vidt jeg har forstået, er der allerede i dag gjort mange forsøg med mobil betaling, ofte kræver dette dog at der er en fysisk enhed i telefonen til at identificere den med. Man kan vel forestille sig, at det er svært for de mange producenter om at blive enige om en bestemt teknologi, derfor tror jeg i højere grad på, at en software løsning kan blive løsningen på denne fremtidsudfordring. – Om dette er løsning, må tiden dog vise.

1400712_67480783