NFC eller ingen NFC

Vi har efterhånden i flere år, hørt på diskussioner om, at NFC er den teknologi, som skal bringe ægte mobilbetaling ud til forbrugerne og ud i butikkerne.

Det er en chip, som sammen med et betalingsaggregat, sikrer en sikker betaling fra kunde til forretningsdrivende. Det springende punkt indtil nu, har dog været at NFC chippen ikke har været indbygget i alle smartphones, men blot enkelte modeller hvor producenten har synes ideen var god. Især har Apple været tilbageholdende med at putte chippen i deres iPhones, og det i sig selv, er måske i virkeligheden den største årsag til, at NFC teknologien, ikke har vundet bredere indpas.

De nyeste rygter – og de rygter har endda været omkring ofte – at nu skulle Apple være klar til at bygge en NFC chip ind i deres næste iPhones.

Om der er hold i rygtet eller ej, det må vi vente og se til Apple præsenterer næste generations iPhones. Der er dog næppe tvivl om, at hvis Apple hopper med på vognen og vælger NFC chips i deres nye iPhones, så tror jeg på at visionen om ægte mobil betaling pludselig rykker meget nærmere.