Nye årstider

Årstiderne skifter, og nu er vi efterhånden kommet til foråret. Når jeg skriver efterhånden, så er det for nogle starten. Selvom kalenderåret starter med vinter, så er det i foråret det hele blomstrer på ny. For til slut at komme til efteråret og vinteren.

Årstiderne bliver ofte brugt sammen med livsfaser, hvor det hele ender med et dødsfald. I den sammenhæng kan man selvfølgelig spørge sig selv, om det er tilfældigt at påsken falder i foråret? Det siger i hvert fald nok noget om det udgangspunkt, der har været for vores samfund i gennem mange år. Men nok om det. Foråret er over os, og det betyder også at vi igen kan bevæge os udendørs, uden at risikere at alting fryser væk, og alt foregår i mørke.

Mere sol og mere varme, og pludselig kan vi allerede begynde at ane sommeren komme nærmere. Så må vi håbe, at den bliver bare lidt længere end den plejer. Men sådan tror jeg altid følelsen vil være, når man befinder sig på denne del af kloden.