Er du forbundet med internettet

Der er sket meget med den måde vi bruger internettet på. Bare hvis man husker nogle få år tilbage, så vil man kunne huske, at internet var en computer ting. Over tiden blev det en mobil ting, og efterhånden er det blevet en ting-ting.

Med det allestedsværende begreb Internet of Things, er internettet efterhånden gået fra at være en ting man kobler sig på, til at være en ting, man skal koble sig af. Vi er faktisk efterhånden altid forbundet, altid online. Det har selvfølgelig både fordele og ulemper. Mange vil nok mene, at fordelene er klart flere end ulemperne. Men som med al ny teknologi, skal det selvfølgelig lige have fundet sit niveau. Lige nu virker det til, at der sælges utroligt mange enheder som er forbundet til internettet, og derfor må betegnes som smarte.

Men spørgsmålet lige nu er, om man gør det fordi det giver mening – eller bare fordi man kan. Jeg tror, der skal ske en tilpasning i omfanget over tid. Men det er i virkeligheden nok meget sigende for den meste nye teknologi.